Pitsiline, 3D, pärlite või telliseimitatsiooniga tapeet – täna on kõik võimalik!

28.07.2022

Kodud ja kontorid muutuvad iga aastaga järjest omanäolisemaks ning aina julgemalt võtavad inimesed sisustuses kasutusele nii julgemaid värve kui ka uusi põnevaid materjale. Seinakatete osas on näiteks võimalik panna seina harjumuspärase tapeedi asemel selline, mis on kaunistatud pärlite ning pitsiga, imiteerib puitu või tellist või on hoopiski käsitsi maalitud.

Jah, võib öelda, et tavalised lillemustriga paber- ja vinüültapeedid on saamas ajalooks, sest olemas on nii palju põnevamaid materjale. Näiteks võivad seinad välja näha nagu puitlaudis, betoonmüür, telliskivi või keraamiline plaat, ent tegelikult on tegemist kvaliteetse tapeediga.

Samuti on muudatused interjööris toonud kaasadigimaailma areng, sest seintes on nüüd suured perefotod ning ka ülimalt detailsed loodusvaated kasvõi sipelgast, teelehest või Kuust. Kui varasemalt olid ettevõtete suured logoprindid või motod tavapärased kontoristes ja asutustes, siis täna on need kolinud ka kodudesse. Samamoodi on vahva lahendus 3D tapeedid. Kolmemõõtmeline muster annab ühelt poolt ruumile juurde müstilisust ja silmapaistvust, aga teisalt on tegemist lahendusega, mis tekitab ruumis elava mulje, olles iga külje alt erinev. 

Popid on endiselt ka naturaalsed seinakatted
 

Keskkonnasõbralikkus ja tähelepanu loodusele on märksõnad tegelikult täna tõenäoliselt juba igas eluvaldkonnas ning nii ka interjööride kujunduses. Kui veel mõni aeg tagasi olid moes roo-, bambus- ja kõrrelistest materjalidest tapeedid, siis nüüd kaetakse neid lisaks värvide ning maalitud mustrite ja piltidega, et luua veel omanäolisem ja huvitavam tulemus. Samamoodi mõjub väga peenelt käsitsi maalitud tapeet või muster seintel, kujutades seal reprosid kuulsatest maalidest, looduspilte, geomeetrilisi kujundeid või mosaiigielemente. 

Väga lahe tulemuse annavad sellised tekstiilist tapeedid, mis on kaunistatud pärlite, pitside, naha ning miks mitte metallist detailide või LED-valgustusega. Aplikatsioonid muudavad sisekujunduse täiesti enneolematuks ning neil on veel üks väga praktiline omadus, millele ehk alguses ei mõeldagi – sellised tapeedid vähendavad kaja ruumides.

Sisekujunduses tasub olla julge ja kasutada oma fantaasiat!