Muuda terrass trendika mööbli abil eluruumi osaks!

25.06.2022

Aina enam on moes muuta terrassid ja rõdud sarnaseks tubade sisustusega, kus on mõnus mööbel, palju nunnusid koduseid detaile ning korralik valgustus. See pikendab suve ja annab võimaluse ka kehvema ilmaga õues istuda. 

Moes on välimööbli materjalide kasutamine nii-öelda läbisegi, näiteks metallist klaaslaud, metalljalgadega puidust toolid või tekstiilkattega rotangist diivan. Ka bambus ja taaskasutatav plastik on endiselt populaarsed. Peaasi, et mööbel oleks hubane, mugav ning näeks välja nagu siseruumides.

Ja väheoluline ei ole muidugi mööbli ilmastikukindlus ja vastupidavus nii päikesele kui ka vihmahoogudele. Kui õuemööbel on kvaliteetne, kestab see rohkem kui mõned hooajad. Selleks on paljud tootjad hakanud valmistama varudetaile, näiteks saab vahetada välja lauaplaadikinnitused või toolijalad, kui muus osas on toode veel kõbus ja kasutatav. Tegelikult peavad õuemööblid kaunina vastu pikalt, kui neid õigesti hooldada – kasutada päikese- ja vihmakatteid, tuua talveks siseruumi ning puhastada ja hooldada regulaarselt.

Järjest enam näeme terrassidel ja rõdudel nii-öelda hubasuse detaile. See tähendab patju, pleede, vaipu, taimekaste, lillepotte ja küünlajalgu. Ja loomulikult valgustust, mida valides tuleb aga olla hoolikas ja jälgida, et lambid oleksid ilmastikukindel ning mõeldud välistingimustesse ehk taluma vihma ja lund, temperatuurimuudatusi, päikese UV-kiirgust. Valgustus peab olema ohutult paigaldatud ega tohi tekitada ohtu, et jääte jalgupidi juhtmetesse või lööte pea vastu laua kohal rippuvat laternat. Kindlasti lisab mugavus ja säästab energiat, kui kasutate automaatikat, mis kustutab teatud aja möödudes näiteks ise põlema jäänud lambid.