Mootoriga aknakatted – mugav ja turvaline lahendus

17.12.2021

Kardinad sisekujunduselemendina muudavad ruumid omanäoliseks ning kaitsevad meid samas liiga tugeva päikesevalguse ja võõraste pilkude eest. Aina populaarsemaks on muutunud mootoriga aknakatted, mis võimaldavad kardinaid akende ees liigutada vaid nupuvajutusega. 

Kui osad inimesed eelistavad mootoriga kardinaid mugavuse pärast, sest mõnus on diivanilt või otse voodist lasta aknakatted soovitud suunas rullima, siis teisalt on majapidamisi, kus selline puldist juhitav lahendus on asendamatu – näiteks asuvad aknad väga kõrgel või keerukalt ligipääsetavas asukohas. Kardinamootorid töötavad vaikselt ja neid saab ühendada erinevate aknakatetega nagu rulood, tekstiil-, rooma-, turva- ja ribakardinad. Lisaks puldile võib kardinad liikuma panna ka kellaajaliselt ning samuti valgus- või soojatundlikkusega.

Kardinaautomaatika puhul on oluline, et selle mootor jääks toas silma eest peitu ja kõrvale kuuldamatuks. Valikus on nii elektrivõrku ühendatavad kui ka juhtmeta ehk siis patareide toitel töötavad süsteemid. Turvaline ja praktiline võimalus on seadistada automatiseeritud kardinaid liikuma ka siis, kui ise parasjagu kodust eemal olete. Näiteks pikemal puhkusel viibides liiguvad kardinad ise hommikul akna eest ära ja vurisevad õhtul taas ette, ilma et ruumis hingelistki viibiks. Tänavalt jääb aga mulje, et elanikud on kenasti kodus ning kurikaeladel ei tule mõttessegi, et pererahvast pole juba mitu nädalat kodus. 

Samamoodi on selline automaatne lahendus mugav lemmikloomade pidajatele või harrastusaednikele, sest aknakatted saab soovi korral andurite abil panna reageerima korral ka ruumi valgusele ja temperatuurile. Ilm meie kliimas võib olla muutlik ning vahel asendub hommikune jahedus juba keskpäeval 30-kraadise päikeselõõsaga. Hea on kaitsta siis kodusolijaid (ja miks mitte ka sisekujundust ja mööblit!) liigse kuumuse ning päikesekiirguse eest kardinate abil.