Korralik sisekliima tagab, et korras on nii maja kui ka elanike tervis

22.02.2023

Kõik me soovime elada tervislikus sisekliimas, kus puudub kokkupuude saastunud ja niiske õhuga ning hingata on kerge ja viirused ei levi. Kvaliteetse sisekliima baas on korralikult projekteeritud ja paigaldatud ventilatsioonisüsteem, mis peaks olema igas korteris ja koguaeg töötama. Korterite puhul eristatakse kolme tüüpi ventilatsioonilahendusi. 

Soojusvahetita sundventilatsiooni puhul on tähtis, et oleks ehitatud väljatõmme vannituppa ja kööki, mis hoiab ära niiskuse levik eluruumides ega võimalda lõhnadel levida. Tihedalt paigaldatud akende ja soojuskindlate viimistlusmaterjalide juures ei tasu jääda lootma loomulikule õhuliikumisele. Ventilatsiooniventilaator peab olema piisava võimsusega, et süsteem jaksaks õhku liigutada. Kui seade on liiga nõrk, võtab ventilaator lihtsalt voolu, ent õhk ei liigu reaalselt ruumist välja. Lisaks ventilaatori võimsusele ning õhuhulgale tasub jälgida ka seadme mürataset, sest mugav ventilatsioon ei sega igapäevaelu, aga töötab tõhusalt.

Soojatagastusega ventilatsiooniseade on energiatõhus ja tagab, et toad saavad kindlasti hästi ventileeritud ning oma korteri hetkelist õhuvajadust saab ise reguleerida. Kuna seade soojendab väljatõmmatud õhuga külma õhku, annab see olulise energiasäästu. Kui teil ventilatsiooniseadet veel ei ole, siis tasub just sellele mõelda! Värske õhk soodustab paremat und ning õpitulemusi. Seadme valikul pöörake tähelepanu jäätumise vältimise meetodile ja sellele kuluvale energiale. Lisaks on soovitav seade ühendada internetiga, et saaks ise selle tööd seadistada ning rikke puhul tootjatehasest abi rikke tuvastamiseks. 


Tsentraalne ventilatsiooniseade
paigaldatakse harilikult hoonetele, mis on uued või äsja renoveeritud. Siin saab korteriomanik kaasa rääkida vaid seadmete visuaalses välimuses, mis tema korterisse paigaldatakse.

Täiskasvanu hingab päevas 25 kg ehk 20 000 liitrit õhku! See võiks panna mõtlema, et milline see õhk on, mida me igapäevaselt endale sisse hingame.