Infrapunaküte on nutikas ja soodne küttelahendus nii korterisse kui ka eramusse

27.06.2021

Paljud inimesed on kuulnud infrapuna küttepaneelidest, teadmata täpsemalt, mida sedalaadi küte endast kujutab. Tegemist on äärmiselt nutika lahendusega, mis ei soojenda otseselt ruumis olevat õhku, vaid tuba ja selle sisustust alates seintest, laest ja põrandast kuni mööbli, esemete ja inimesteni. See hoiab kokku elektrile kuluvat energiat kuni kolmandiku võrra, sest soojus salvestub ühtlaselt erinevatel pindadel.

Infrapunaküte on mõeldud neile inimestele, kes soovivad olla keskkonnasõbralikud ning hindavad oma aega ja raha ning tervislikku õhku. Õhu tervislikkus tuleneb sellest, et soojus jaotub toas ühtlaselt, ei esine suuri temperatuuride vahesid põranda ning kõrgemate ruumi osade vahel ning küte ei mõjuta ka ruumi õhuniiskust, ennetades hoopis tänu oma stabiilsusele võimalikku liigse niiskuse ning hallituse teket. 

Infrapunaküte on ka täiesti hääletu, ei põleta hapnikku ega põhjusta pidevat õhuringlust, tänu millele ringleb õhus vähem tolmuosakesi ja seega sobib infrapunaküte väga hästi allergikute kodudesse.

Vahel ajavad inimesed infrapunakiirguse segamini ultraviolett- või UV-kiirgusega, kuid ei pea kartma, sest infrapuna mõjub tervisele hoops hästi, soojendades keha. Infrapunaküte ei kuivata nahka ega limaskestasid, kiirendab vereringet nahas ja stimuleerib ainevahetust. Õhku soojendavad küttekehad nagu tavalised radiaatorid kuivatavad õhku, mis ei mõju inimeste tervisele hästi, soodustades muuhulgas viirute levikut. Paraja õhuniiskusega ruumis jääb ellu vähem viiruseid ellu.

Moodsad infrapunasüsteemid on integreeritavad Targa Kodu lahendustega ehk neid saab panna kütma automaatselt, kombineerides muu koduse elektroonika ja küttega või ka näiteks juhtida nutiseadmest. Paneelid on õhukesed, kena disainiga ning neid on võimalik mahutada ka kitsastesse oludesse. Küttepaneelid paigaldatakse seinale või lakke ning need sobib korteritesse ja eramutesse nii lisakütteks kui ka põhikütteks. Infrapuna küttesüsteem hooldusvaba.