Holt.ee ja faktooringuplatform Investly alustavad koostööd

22.03.2021

Rõõm on teatada, et Holt.ee ja faktooringuplatform Investly alustavad koostööd!

Kui ettevõttel on piisavalt vaba raha, ei valmista pikkade maksetähtaegadega arvete eest raha ootamine väljakutseid. Kui aga finantse napib, taolisi projekte on mitmeid või edukaks osutub osalus suuremahulisel hankel, võib tekkida probleeme likviidsusega. Lahenduseks on faktooring, mille abil saab tehtud töö või tarnitud kauba eest raha kohe kätte, kokkulepitud makseperioodi ära ootamata.

Intrum Estonia andmetel on koroona-aasta muutnud Eesti ettevõtete maksekäitumist: kui 2019. aastal oli ettevõtetele esitatud arvete keskmine maksetähtaeg üks Euroopa lühimaid – 16 päeva –, siis 2020. aasta lõpuks oli see Eestis kerkinud 47 päevale. Uuringu tulemused näitasid ka, et Eesti ettevõtetest olid mullu enam kui pooled sunnitud nõustuma hilisema maksetähtajaga, kuna ei soovinud kahjustada kliendisuhteid või loobuda tulusast lepingust. Tuues näite ehitussektorist, siis ettevõttele tähendab see lausa 75-päevast perioodi, mis tuleb omavahenditest finantseerida. Ettevõtja ostab materjalid, teeb töö ning maksab kuu lõpus töötajatele palgad. Kuu lõpus saab ka tehtud tööd akteerida ja arve esitada, mille eest raha alles 45 päeva pärast laekub. 

Üks võimalus pikkadele makseperioodidele vastu tulla on kasutada faktooringut, mis aitab ettevõtetel pikkade maksetähtaegadega arvete eest raha kiiremini kätte saada. Vabanenud raha saab koheselt äritegevusse tagasi suunata täiendades laovarusid, võttes vastu uusi projekte või küsides tarnijatelt soodustust kohese tasumise eest. Faktooringu kasutamise eelduseks on kindla makseperioodiga arvete väljastamine, sest ettemaksuarveid rahastada ei saa. 

Paljud faktooringu kliendid on tänu arvete rahastamisele hakanud aktsepteerima senise ettemaksu või kohese tasumise asemel pikemat makseperioodi. See omakorda parandab konkurentsivõimet, sest tihti on kliendid nõus isegi natukene rohkem maksma, kui seda saab teha hiljem. Kasu on aga mõlemapoolne, olgu selleks siis võimalus müügitulu või konkurentsivõimet suurendada, rahavoogusid ühtlustada, likviidsust parandada või lihtsalt meelerahu, et kõik maksud ja palgad õigeaegselt tasutud saavad. Viimaste aastate trend on liikunud selles suunas, et faktooring on muutunud kättesaadavamaks ka väike- ja keskmise suurustega ettevõtete jaoks – varasemalt on tegemist olnud peamiselt suurklientidele mõeldud finantsteenusega. Investly kliendid ongi põhiliselt väikese ja keskmise suurusega Eesti ettevõtted. 

Investly peamiseks eeliseks on paindlikkus, asjaajamise kiirus ning vähene bürokraatia. Lepingu sõlminud kliendil pole kohustust kindla ostja arveid või kindlat mahtu rahastada. Teenus on vajaduspõhine ehk klient saab ise valida, millist arvet ning mis hetkel ta rahastada soovib, samuti võib rahastada soovi korral ka kogu portfelli. Investly kaudu saab rahastada ka ekspordiarveid ehk piiriülest müüki.

Investly pakub oma teenust iga valdkonna ettevõttele alates tootmisest ja ehitusest kuni logistika ning kaubanduseni.  

Kellele on mõeldud Investly teenus? 
Sinu ettevõte: registreeritud Eestis 
Sinu müügiarve makseperiood: 15-270 päeva 
Sinu arve tasuja: soovitatavalt 3a tegutsenud ja vähemalt 500 000 eurose käibega ettevõte Eestis või välismaal
www.investly.ee