Fonolukk teeb elu mugavamaks ning ohutumaks

05.04.2022

Fonolukk on lihtne, soodus ja tõhus vahend kortermaja turvalisuse tagamiseks, hoides eemale kahtlaseid isikuid ning võimaldades mugavalt otse korterist uksekella peale välisust avada. Moodsamate fonosüsteemidega saab liita erinevad video- ja helilahendusi, mis tõstavad mugavust ja turvalisust veelgi. 

Fonolukusüsteem tähendab elektroonilist seadet, mille kaudu saab külalisi kuulda ja isegi näha, samuti lukku distantsilt klahvivajutusega avada. Need süsteemid on aastakümnete jooksul oluliselt arenenud ning aina populaarsem on ühendada ja panna omavahel suhtlema erinevaid tehnilisi võimalusi. Näiteks on fonosüsteemi kasutamine on palju mugavam, kui see töötab koos väravaautomaatika ja läbipääsusüsteemiga.

Läbipääsusüsteemid saab tänapäeval panna tööle nii magnetvõtme, PIN-koodi, kiipkaardi ning isegi näotuvastussüsteemi või sõrmejäljelugejaga. Kui kortermaja fonolukk töötab samas süsteemis garaaži, parkla ning prügimajaga, pole vaja korteriomanikel omada enam arvukalt võtmeid. Lisaks tõstab kaasaegne fono- ja läbipääsusüsteem kinnisvara väärtust, sest korteriomanikud ega üürnikud ei pea muretsema hoonesse sisenejate ja väljujate pärast ning süsteemi kohaldamine uutele kasutajatele on väga lihtne. 


Üks väga efektiivne lisa on turvalisuse lisamisel videolahendusega IP-fonosüsteem. Enamikele korteriühistutele on paigaldatud sissepääsu juurde korteri telefoniga ühendatud uksekell, aga samasse süsteemi saab lisada ka videolahenduse. Selle abil tuleb korteris asuvale monitorile või nutitelefonile pilt inimesest, kes uksekella helistas. Süsteem salvestab hellahelistaja ka sel juhul, kui talle ka ust ei avata. Peale selle saab isegi videoklippe salvestada ning sõnumeid jätta. See on nagu telefonide automaatvastuvõtja, aga pildiga.

Kui aga majja peaks üritama tungida kurjategija või pannakse toime vargus, on lihtne kindlaks teha, kes ta majja lasi ning samuti on olemas varga foto.