Ehedat laastukatust imiteerib edukalt igihaljas taaskasutatud plastmaterjal

03.06.2021

Kes laastukatust on pannud, see teab, kui tüütu töö see on. Lisaks vajab puidust katusematerjal hoolitsust. Oluliselt kiiremini paigaldatav ja ilmastikule igati vastupidav on kasutatud plastist ümbertöödeldud plastkastus, mis kaugelt vaadates näeb välja nagu ehe vanaaegne laast- või sindelkatus.

Lisaks on plastmaterjal oma kaalult kerge, kaaludes vaid 7 kilogrammi ruutmeetri kohta. Seda paigaldatakse sae, naelte ja haamri abil nii regielamu stiilis ehitatud hoonetele kui ka uutele viilkatustele. Enamasti saab paigaldamisega hakkama iga vähegi haamrit käes hoidev töömees, keerulisemateks kohtadeks võivad siiski kujuneda neelukohad, vintskapid ning katuseharjad. Materjali võib paigaldada vana kärg- või bituumenkatuse peale.

Alguses võib sõna „plastkatus” tekitada võõristust, kuid plusse on palju: juba nimetatud paigalduse kiirus, samuti võimalus tellida enda hoonega sobiva disainiga katus. Lisaks on katuskattematerjal hooldusvaba, UV-kindel ega ima vett, samuti ei sammaldu ega vaja hilisemat ülevärvimist. See tähendab, et katus säilitab oma esialgse „näo” pikkade aastate jooksul nii päikeselõõsas, lume ja temperatuuride kõikumisega. Ja loomulikult on moes taaskasutus ja jätkusuutlikkus, mida plastkatus just pakubki.

Võrreldes plekk-katusega ei tekita plastkatus vihma ja tormi korral peaaegu üldse müra. Võrreldes kivikatusega on tegemist ligi 10 korda kergema materjaliga. Plastkatuse garantii on pikk, enamasti 30 aastat. 

Tasub proovimist!